@hayhurstandco

On site: When one arched window just isn’t enough… Our expansion and remodelling of a 1950s house in St John’s Wood is nearing completion. The project comprises three arched window that connect two small extensions, a courtyard and the rear garden. @jjc.london #hayhurstandco #architecture #arch #archedwindows #timber #houseextension #londonarchitecture #stjohnswood #treereflection

@hayhurstandco

Portfolio: In 2015, we gained planning consent and Listed Building consent for a Category B-listed conversion of a farmstead in Burwick on South Ronaldsey on the Orkney Islands. The project included for a new restaurant in the barn, tweed-weaving on the bothy, a gin distillery in piggery and a home for the new owners. The new home includes a contemporary extension that continues and inverts the existing roof profile to create large windows with expansive views of the prevailing landscape. #orkney #architecture #farmstead #hayhurstandco #houseextension

@hayhurstandco

Research Trip: A very convivial space to share. Nick was visiting @pegasuslifeuk Hortsley retirement living scheme in Seaford by @rckarchitects this afternoon. Nick was contributing to @design_south_east Brighton & Hove’s round-table event on Best Practice Design in Older Pearson’s housing. #rcka #seaford #architecture #designsoutheast

@hayhurstandco

Hairy House: wildflower roof in bloom at Hairy House – our extension to a Victorian end of terrace house in Hammersmith completed in 2011. Winner of a RIBA National Award in 2012 and the RIBA London Small Project Award 2012. #oldiebutagoodie #tbt #hayhurstandco #hairyhouse #greenroof #wildflowerroof #slate #houseextension #londonarchitecture

@hayhurstandco

Our new STEM Activity Lab at Torriano Primary School in Kentish Town is featured in the Architect’s Journal today. See their homepage to read the full article #hayhurstandco #torrianoprimaryschool #stemeducation #primaryschool #london #architecture @architectsjournal

@hayhurstandco

Work in Progress: We have started work on the design of a new school in Xi’an, Shaanxi Privence, China. The scheme looks to bring an un-used building back to life: the project comprises the creation of 7 new classrooms, 2 halls and an intensive landscape for children aged 3-6. The scheme includes the re-use of rain water, canopies on the roof to enable play throughout the year and a range of planting strategies on the ground, terraces and roof. #workinginchina #xi’an #chineseschool #schooldesign #architecturaldrawing #sketch

@hayhurstandco

New commission: A seat in the sun. We have been commissioned to design a new home for a photographer and his family in north London. The new 5-bedroomed, home will benefit from a careful study of sunlight, shadow and views into surrounding woodland. #newcommission #newhouse #londonsite #woodlandsite